Kendinden Çalmak: Herkesi Mutlu Etmeye Çalışırken Kendini Kaybedenler
Kendinden Çalmak: Herkesi Mutlu Etmeye Çalışırken Kendini Kaybedenler
Çevresindeki herkesin kurtarıcısı olmaya çalışırken kendi hayatının figüranı haline gelenleri uyaran Köşe Yazarımız Uzm. Klnk. Psikolog Hatice Kübra Kurt, "Hayır diyemediğiniz her an, kendi benliğinizden koparıp başkasına verdiğiniz bir parçadır" diyor.
Her krize koşmak, her beklentiyi karşılamak dışarıdan erdem gibi görünse de iç dünyamızda kendimize verdiğimiz sessiz bir tavizdir. Uzm. Klnk. Psikolog Hatice Kübra Kurt, başkalarının memnuniyeti üzerine kurulan bir hayatın insanı kendi benliğinden kopardığını vurguluyor.
Yazarın Gözünden: Korkular ve Gerçekler
Hatice Kübra Kurt’un Analizi: "Sürekli verici olmak içsel bir öfke yaratır. Sınır çizmek karşıya duvar örmek değil, ruh sağlığınızı korumaktır. Sınır koyduğunuzda sizi terk edenler, sizin varlığınızı değil, sağladığınız kolaylıkları sevenlerdir."
3 Maddede Öz-Saygı Manifestosu:
-
Taviz Vermeyi Bırakın: "Hayır" diyemediğiniz her an, kendi alanınızdan çalıp başkasına teslim edersiniz.
-
Gerçek Yakınlığı Keşfedin: Sınırların ve hakların korunmadığı ilişkilerde gerçek bir sevgiden söz edilemez.
-
Enerjinizi Kendinize Ayırın: Başkalarını mutlu etmek için harcadığınız gücü artık kendinizi iyileştirmek için kullanın.
Özetle: Siz herkesi mutlu etmek için bu dünyada değilsiniz. Kendi sınırlarınızı korumak bencillik değil; hayata karşı en büyük sorumluluğunuzdur.
Yazının tamamı...
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.