Maltepe'de “Sabahattin Ali Günleri" başladı

HABERLER
 

Maltepe'de “Sabahattin Ali Günleri" başladı

Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Sabahattin Ali, ölümünün 78’inci yıldönümünde Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Sabahattin Ali Günleri” kapsamında anılıyor. Etkinlikler Sabahattin Ali’nin aynı adlı eserinden uyarlanan “İçimizdeki Şeytan” isimli tiyatronun gösterimiyle başladı. Tek perdelik tiyatro oyun izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Maltepe Belediyesi, usta yazar Sabahattin Ali’yi ölümünün 78’inci yıldönümünde düzenlediği “Sabahattin Ali Günleri” programıyla anıyor. Yazarın aynı adlı eserinden uyarlanan “İçimizdeki Şeytan” isimli tiyatronun gösterimiyle başlayan anma etkinlikleri yoğun ilgi gördü. BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI Onur Erbilen tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen oyunda, Ömer karakterine Lütfi Can Bulut hayat verdi. Ömer ve Macide’nin aşklarını dönemin siyasal, sosyal ve edebi atmosferini birlikte harmanlayarak inceleyen eser izleyicin beğenisini kazandı ve ayakta alkışlandı. “Sabahattin Ali Günleri”, “Yeşil Mürekkepten Damlayanlar” isimli kitap kapakları, Marko Paşa Dergisi ve film afişleri sergisi ve Maltepe Belediyesi Kent Orkestrası’nın vereceği “Leylim Ley’den Maskeli Balo’ya Nisan Şarkıları” ile devam edecek.     Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Sabahattin Ali, ölümünün 78’inci yıldönümünde Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Sabahattin Ali Günleri” kapsamında anılıyor. Etkinlikler Sabahattin Ali’nin aynı adlı eserinden uyarlanan “İçimizdeki Şeytan” isimli tiyatronun gösterimiyle başladı. Tek perdelik tiyatro oyun izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Maltepe Belediyesi, usta yazar Sabahattin Ali’yi ölümünün 78’inci yıldönümünde düzenlediği “Sabahattin Ali Günleri” programıyla anıyor. Yazarın aynı adlı eserinden uyarlanan “İçimizdeki Şeytan” isimli tiyatronun gösterimiyle başlayan anma etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Onur Erbilen tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen oyunda, Ömer karakterine Lütfi Can Bulut hayat verdi. Ömer ve Macide’nin aşklarını dönemin siyasal, sosyal ve edebi atmosferini birlikte harmanlayarak inceleyen eser izleyicin beğenisini kazandı ve ayakta alkışlandı.

“Sabahattin Ali Günleri”, “Yeşil Mürekkepten Damlayanlar” isimli kitap kapakları, Marko Paşa Dergisi ve film afişleri sergisi ve Maltepe Belediyesi Kent Orkestrası’nın vereceği “Leylim Ley’den Maskeli Balo’ya Nisan Şarkıları” ile devam edecek.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ozgunbakis.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.