Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Bakan Işıkhan: Asgari ücret görüşmeleri aralık başında başlayacak

YURTTAN HABERLER (BHA) - Birlik Haber Ajansı | 21.11.2025 - 13:45, Güncelleme: 21.11.2025 - 13:46 139 kez okundu.
 

Bakan Işıkhan: Asgari ücret görüşmeleri aralık başında başlayacak

Bakan Işıkhan: Asgari ücret görüşmeleri aralık başında başlayacak
ANKARA-BHA Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’de düzenlenen “İzmir'de Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları” toplantısında yaptığı konuşmada, görüşmelerin bu yıl aralık ayının başlarında başlayacağını açıkladı. Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte yeniden bir araya geleceğini belirtti. Asgari ücretin çalışma hayatındaki en temel ücret göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Işıkhan, sürecin sosyal diyalog çerçevesinde yürütüleceğini ifade etti. “Optimal bir seviyeye ulaşılacağına inanıyoruz” Işıkhan, komisyon çalışmalarıyla ilgili değerlendirmesinde, taraflar arasında ortak akılla uzlaşı sağlanmasının öncelik olduğunu belirtti. Bakan, “Komisyondan hem çalışanlarımızın refahını koruyan hem de işverenlerimizin üretim ve istihdam gücünü gözeten optimal bir seviyenin ortaya çıkacağına inanıyorum.” dedi. Toplantının, işçi ve işverenin dönüşen çalışma hayatı koşullarında bir araya geldiği 10. buluşma olduğunu ifade eden Işıkhan, sürecin aynı anlayışla sürdürüleceğini kaydetti.
Bakan Işıkhan: Asgari ücret görüşmeleri aralık başında başlayacak

ANKARA-BHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’de düzenlenen “İzmir'de Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları” toplantısında yaptığı konuşmada, görüşmelerin bu yıl aralık ayının başlarında başlayacağını açıkladı. Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte yeniden bir araya geleceğini belirtti.

Asgari ücretin çalışma hayatındaki en temel ücret göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Işıkhan, sürecin sosyal diyalog çerçevesinde yürütüleceğini ifade etti.

“Optimal bir seviyeye ulaşılacağına inanıyoruz”

Işıkhan, komisyon çalışmalarıyla ilgili değerlendirmesinde, taraflar arasında ortak akılla uzlaşı sağlanmasının öncelik olduğunu belirtti. Bakan, “Komisyondan hem çalışanlarımızın refahını koruyan hem de işverenlerimizin üretim ve istihdam gücünü gözeten optimal bir seviyenin ortaya çıkacağına inanıyorum.” dedi.

Toplantının, işçi ve işverenin dönüşen çalışma hayatı koşullarında bir araya geldiği 10. buluşma olduğunu ifade eden Işıkhan, sürecin aynı anlayışla sürdürüleceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ozgunbakis.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.